Vi har et stort arkiv med klipp fra aviser og magasiner der Berboms kunst eller utstillinger er omtalt. Her er et lite knippe - presentasjonen vil fornyes og skiftes ut fortløpende.
Tre malere viser utstilling i galleri NLM. Nanti Bryn Hansen, Inger Kvarving og Bernhard Berbom.
"Berbom er eldst – det er snart 50 år siden han stilte ut sitt første bilde i Kunstforeningen i Oslo, og siden den gang har det bare balet på seg med hyppige utstillinger og innkjøp av bl.a. Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og UD."
Aftenposten 4. juni 1992
George Morgenstern arrangerer ustillingen "1990 - Status" i fem saler i Oslo kunstforening.
Morgenstern uttaler: - Gjennom en metodisk sammenstilling av kunstverker, åpnes det for spennende sammenhenger som kjennetegner en god utstilling. Weidemann kan gjerne puttes i bås med Bernhard Berbom. De lette, lyse og farveskimrende strøk, gjør dem vel fortjent til betegnelsen "lyrisk abstraksjon".
Aftenposten 29. januar 1990
"- De har meget å gjøre, Berbom?
- Ja, og verre blir det. Jeg skal delta på mange juleustillinger også. På årets Høstutstilling fikk «Fossen» mange røde lapper. I fjor fikk jeg 65 bestillinger på farvetresnittet «Vårbekk». På utstillingen i Ski Kunstforeningen har jeg tilsammen 40 arbeider – grafikk, malerier og akvareller. Det siste bildet til denne utstillingen brukte jeg tre dager på. Hadde bare den tiden igjen før utstillingen åpnet. Ideen til det ble unnfanget en natt. Dagen etter malte jeg og sluttførte de den tredje dag. «Høsttre» har jeg kalt det. Det er litt melankolsk.
På Lærerhøyskolen var han opptatt av å finne trykkmetoder som man ikke behøvde å skaffe seg dyre presseremedier for å kunne utføre. Han klippet hyssingbiter, limte dem på papplate, tok sverte på og trykket. – Man fikk fine linjer på trykket, sier Berbom. Et slikt hyssingtrykk – en teknikk som ingen andre har brukt, efter hva vi forstår – har han hatt på Høstutstillingen i 1974. Det het «Mor og barn».
Aftenposten 1985
Å arbeide med grafikk er en krevende prossess, noe som kommer til uttrykk i dette intervjuet.
"Arbeidet med grafikk må planlegges omhyggelig da ethvert ubetnksomt skjær med huljernene medfører utilsiktede unøyaktigheter. Fargene må beregnes. Jeg skjærer gjerne 4 til 6 fargeplater til hvert trykk og oppnår en passende antall nye fargevirkninger når fargene blir trykket to eller felre oppå hverandre. Til "Fjell" har jeg anvendt 7 platesider og 9 farger".
Moss avis 1968